Prijava

Vaša prijava

PREMIJERA Čarobnjakov učenik, od nedjelje u programu kazališta

[]

PO motivima J.W.Goethea na Scenu Gorica stiže nova predstva, prva premijera ove sezone “Čarobnjakov učenik” koja će se održati u subotu, 26.rujna.

Narodna je bajka koja na duhovit način govori o važnosti učenja, o marljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti. Bajka govori o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli.

U glavnim se ulogama pojavljuju Vedran komerički i danijel Radečić, režiju potpisuje Ivana Peroš, dramaturgiju Dora Delbianco, kostime Emina Kušan, autor glazbe je Igor Karlić, a scenografije Vesna Režić i Nikolina Kuzmić.

Predstava je na programu već dan nakon premijere, u nedjelju, 27.rujna, karata ima u prodaji, a iz POUVG poručuju kako je i dvorana pripremljena u skladu s epidemiološkim mjerama.

Objava PREMIJERA Čarobnjakov učenik, od nedjelje u programu kazališta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dani europske baštine u Gorici

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)