Prijava

Vaša prijava

Gradskom bazenu donirana invalidska kolica, uskoro se osnuje i plivački klub osoba s invaliditetom

['donacija invalidskih kolica', 'gradski bazen velika gorica', 'plivački klub osoba s invaliditetom']

Gradski bazen Velika Gorica danas je dobio donaciju invalidskih kolica od tvrtke Karl Dietz Kijevo. Invalidska kolica će služiti da bi osobe s invaliditetom mogle lakše pristupati samom oplošju bazena, a i dobar su početak priče za stvaranje plivačkog kluba osoba s invaliditetom.

“Od kad smo otvorili bazen polako su nam počele dolaziti osobe s invaliditetom, pogotovo djeca. Za to je najzaslužnija naša trenerica Sara Brajković koja radi u plivačkom klubu. Trenutno je desetak djece s invaliditetom koja dolaze. Idućeg tjedna će početi raditi i Ana Sršek, poznata paraolimpijka, a u bližoj budućnosti planiramo osnovati plivački klub osoba s invaliditetom. Brojna djeca, ali i odrasle osobe s invaliditetom imat će uvjete da dolaze ovdje na bazen.”, rekao nam je Darko Ćopić, voditelj poslovanja bazena.

Kolica su u vrijednosti oko četiri tisuće kuna, a predstavljaju dobar početak za dodatne aktivnosti vezane uz osobe s invaliditetom kao što je izrada rampe za ulazak u bazen. “Kolica su odličan početak, ali rampa je nešto o čemu sigurno u budućnosti moramo razmišljati. Bitno nam je da osobe s invaliditetom imaju potpun pristup bazenu. Mislim da su ovo dobri počeci.”, dodala je Mirjana Lučić, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice.

Objava Gradskom bazenu donirana invalidska kolica, uskoro se osnuje i plivački klub osoba s invaliditetom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.