Prijava

Vaša prijava

SDP objasnio zašto su napustili današnju sjednicu Gradskog vijeća

['23. sjednica gradskog vijeća', 'Dražen Barišić', 'elektrocentar petek', 'SDP', 'sjednica gradskog vijeća']

Članovi kluba SDP-a danas su, nakon odbijanja prijedloga da se na dnevni rad stavi pitanje trenutne političke i gospodarske situacije Grada napustili sjednicu Gradskog vijeća. Podsjetimo, taj prijedlog dobio je 17 glasova protiv, te devet glasova za.

“Gradonačelnik Barišić, dijelovi gradske uprave i pojedina gradska trgovačka društva u središtu su najveće afere u povijesti Grada”, poručili su iz SDP-a te podsjetili i na problem sa ZET-om, ali i pročistačem.

“Pročistač je sastavni dio Aglomeracije, bez njega Aglomeracija nije u funkciji. Ugovor o izgradnji nije potpisan, zaustavio ga je USKOK”, stoji, među ostalim, u priopćenju i objašnjenju SDP-a.

Pozvali su na odgovornost Gradsko vijeće od kojeg traže da se “umjesto  klimatskim promjenama i naplati parkiranja” bavi važnijim stvarima.

“Gradsko vijeće je predstavničko tijelo građana. Građani pitaju kako se to upravlja njihovim novcem, kako to Grad funkcionira, što će biti s tim projektima, osjećaju gorčinu i prevaru. Govori se o korupciji, kriminalu, nanesenoj sramoti. U ovim okolnostima raspravljati o klimatskim promjenama i naplati parkiranja je ponižavajuće i podcjenjivačko”, poručili su iz SDP-a, no kako nisu dobili podršku za raspravu o trenutnoj političkoj situaciji, sjednicu su napustili.

“Zahtijevamo odgovornost, ostavku gradonačelnika i njegovih suradnika, neovisnu reviziju i vještačenje svih postupaka u kojima je posao dobio Elektrocentar Petek. Ako gradonačelnik i suradnici ne osjećaju odgovornost, svoj sud dati će građani na lokalnim izborima”, zaključili su u SDP-u.

Objava SDP objasnio zašto su napustili današnju sjednicu Gradskog vijeća pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.