Prijava

Vaša prijava

Započeli su izravni letovi Kijev-Zagreb, ići će dva puta tjedno

['letovi kijev zagreb', 'Windrose airlines', 'Zračna luka Zagreb']

Jučer, 4. listopada, dočekan je prvi let kompanije Windrose u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Ovime je obilježen dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Windrose airlines na liniji Kijev-Zagreb-Kijev. “Zrakoplovna kompanija Windrose airlines prva je koja će, u novijoj povijesti Hrvatske i Ukrajine, izravnom linijom povezivati glavne gradove Kijev i Zagreb.”, navode u priopćenju.

Na svečanosti u Zračnoj luci Franjo Tuđman nazočili su Oleksii Reznikov, potpredsjednik Vlade i ministar za pitanja reintegracije privremeno okupiranih teritorija Ukrajine; Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta RH te Vasyl Kyrylych veleposlanik Republike Ukrajine u Republici Hrvatskoj sa suradnicima.

U ime Međunarodne zračne luke Zagreb sudjelovao je član Uprave MZLZ d.d., Julien Pierre Coffinie izrazivši zadovoljstvo “Ovo je prvi put u novijoj povijesti Ukrajine i Hrvatske da su Kijev i Zagreb povezani izravnim letom. Sretni smo što su naši zajednički napori rezultirali današnjim dolaskom nove kompanije i otvaranjem nove destinacije i to u vrijeme velike krize u zračnoj industriji uzrokovane pandemijom.”

Oleksii Reznikov naglasio je kako će ovo doprinijeti razvoju bilateralnih odnosa između Hrvatske i Ukrajine: „Siguran sam da će izravan let biti poticaj za razvoj poslovnih odnosa, ekonomskih potencijala naših država te rast turizma, kako u Hrvatskoj, tako i u Ukrajini.”

Windrose airlines inače je najveća ukrajinska charter kompanija sa sjedištem tvrtke u Kijevu te matičnom zračnom lukom Boryspil. Osnovana je 2003. godine, a obavlja čarter letove do odredišta u Europi i Bliskom Istoku. Windrose airlines će Kijev i Zagreb povezivati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Embraer ERJ-145 kapaciteta 48 sjedala.

Objava Započeli su izravni letovi Kijev-Zagreb, ići će dva puta tjedno pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.