Prijava

Vaša prijava

Marvelovi ‘Novi mutanti’ i domaći film ‘Mater’ večeras u kinu Gorica

['Kino Gorica', 'POUVG']

Večeras u kinu Gorica imate priliku pogledati dva zanimljiva filma, a na vama je da odaberete između horora i drame. Prvi na redu je akcijski horor Novi mutanti u 18 sati, a nakon toga slijedi drama Mater u 20:30.

U nastavku donosimo malo više informacija o filmovima.

Novi mutanti, 18 sati

Trajanje: 98′
Režija: Josh Boone
Uloge: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga

Serija Marvelovih stripova Novi mutanti se prvi put pojavila 1982. godine. Novi mutanti su bili mladi studenti škole za nadarene profesora Charlesa Xaviera, jako slični originalnim X-men stripovima. Priča o pet mladih ljudi s opasnim sposobnostima koji se drže pod zaštitom na tajnoj lokaciji protiv njihove volje. Svaki od njih nosi teret tajanstvene prošlosti i moći koju ne mogu kontrolirati. Kad shvate da su “pod zaštitom” u još većoj opasnosti, i bivaju progonjeni od nadnaravnog zla, njihovi najveći strahovi će se ostvariti.

Mater, 20:30 sati

Trajanje: 125′
Režija: Jure Pavlović
Uloge: Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima

Glavna junakinja Jasna dugo godina živi u Njemačkoj, udana za Nijemca, imaju djecu, ugodan život… Priča prati njezin povratak u rodni kraj negdje u dalmatinskom zaleđu kako bi se pobrinula za staru i smrtno bolesnu majku. Jasna joj kani naći mjesto u hospiciju, riješiti sve što se ima riješiti i hitro se vratiti kući u Berlin. No stvari se zakompliciraju. Tvrdoglava i prkosna mater ne da se iz kuće, pa se kćerin kratki boravak pretvara u višetjedni suživot s neizvjesnim trajanjem. Kroz razvoj priče postaje jasno da mater nije takva od jučer, da je nezahvalna i pakosna bila oduvijek i da Jasna i sada vuče traume zbog njezine „materinske“ brige i odgoja. Ali krv je krv, dužnost je dužnost pa ona ipak ostaje brinuti o materi.

Objava Marvelovi ‘Novi mutanti’ i domaći film ‘Mater’ večeras u kinu Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.