Prijava

Vaša prijava

Upozorenje za mještane naselja Gudci: Voda nije ispravna za korištenje

['Gudci', 'voda']

Iz Zagrebačke županije stigla je obavijest za mještane naselja Gudci koji koriste lokalni vodovod Gudci – Ledišćak da voda iz istog nije ispravna za korištenje.

28. rujna ove godine, u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju, uzet je uzorak vode iz lokalnog vodovoda Gudci – Ledišćak u naselju Gudci (Gudci 14). “Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja nije sukladan Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe.”, navode iz županije.

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje tri minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.

Tražili smo odgovor koji su daljnji koraci i hoće li ovaj problem biti sankcioniran.

Objava Upozorenje za mještane naselja Gudci: Voda nije ispravna za korištenje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.