Prijava

Vaša prijava

Nije prilagodio brzinu, izgubio kontrolu nad autom i zaletio se u banderu

['matije gupca', 'Prometna']

Ujutro smo primili dojavu od čitatelja kako se dogodila prometna nesreća u ulici Matije Gupca. Ova je ulica već dobro poznata po brzim vožnjama.

“Prvo je gospodin koji je vozio počeo sa divljanjem u ulici Nikole Tesle (naglo kočenje, škripanje guma kod starta…), barem koliko mogu vidjeti i čuti sa balkona, potom je ušao u ulicu Matije Gupca i projurio kroz nju, rekao bih barem 60 km/h te izgubio kontrolu nad vozilom kod izlaza iz ulice.”, govori nam čitatelj.

Nakon toga se zaletio u ogradu te u banderu koju je usput izbacio sa temelja. “Sva sreća pa je bandera ojačana sa strane i nije pala na zemlju. Ovo se sve dogodilo oko 8:15.”

Kako navodi čitatelj, sreća je da nije bilo djece u blizini, no da se ovaj nesavjesni vozač provezao ranije, katastrofa je mogla biti mnogo gora. Zbog ovakvih situacija stanovnici žele povećati sigurnost u svojoj ulici jer ovo je jedna od brojnih sličnih situacija. Predlažu postavljanje ležećih policajaca ili postavljanje ceste u jednosmjerni režim rada.

“Mislim da je samo sreća pomogla da nema stradale djece jer da se ovo desilo kojih pola sata ranije gdje kroz ulicu prolaze djeca do škole (sva djeca iz Jelačićeve koje roditelji ne voze u školu) ili kasnije poslijepodne gdje se zna okupiti i do 15 djece koja se igraju vani gdje nema nogostupa, zelene površine ili prostora gdje bi se djeca mogla igrati prisiljeni su igru prebaciti i na dio ceste gdje ih konstantno upozoravamo da ne izlaze na cestu ali ipak su to djeca i u čaru igre zaborave na upozorenje….”, dodaje.

Čitatelj K.B. angažirao se i politički te dospio u gradsku četvrt kao vijećnik ali od ležećih policajaca ili neke druge pomoći nije ništa dobio. “Bojim se da i nećemo dok se nešto ovakvo ne desi, ali nažalost se bojim da će drugi put umjesto bandere nastradati netko od mojih sugrađana.”

Objava Nije prilagodio brzinu, izgubio kontrolu nad autom i zaletio se u banderu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.