Prijava

Vaša prijava

FOTO: 7. Buševska kestenijada uz sve mjere opreza, utrku kosilica i predstavljanje kalendara

['7. buševska kestenijada', 'Buševec', 'tur challenge', 'utrka kosilica']

U organizaciji udruge Moj Buševec na Trgu seljačke sloge se za vikend održala 7. Buševska kestenijada. Uz baš sve mjere opreza i posebnu pozornost koja je pridana sigurnosti, održala se vesela manifestacija uz brojne popratne sadržaje. Čitav prostor bio je ograđen, na ulazu su se uzimali kontakti te su članovi Crvenog križa mjerili temperaturu svakom posjetitelju.

Osim finih kestena, slastica i mošta, publiku je posebno zabavila druga po redu Utrka motornih kosilica, 2. Tur Challenge, a tražilo se mjesto više na predstavljanju Turopoljskog starinskog kalendara.

Utrka kosilica bila je po uzoru na prave Formula 1 utrke. Startalo se u 16 sati, a natjecatelji su trebali odvoziti 15 krugova ukupne dužine od 4500 metara. Natjecalo se osmero vozača, a pobjedu je odnio Ivica Dobrenić.

Natjecali su se i mladi Luka Mravec koji je veći dio utrke bio u vodstvu te završio na drugom mjestu, Mario Hađavir koji je završio treći te Danijel Rožić, Filip Rožić, Ivan Rožić, Jakov Grahovac te Ivica Vrban.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji.

Objava FOTO: 7. Buševska kestenijada uz sve mjere opreza, utrku kosilica i predstavljanje kalendara pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.