Prijava

Vaša prijava

ZA TIHICU Skauti vezali čvorove, palili vatru, kuhali vodu

[]

Turopoljska udruga skauta „Tur“ u sklopu Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici organizirala je, devetu godinu zaredom, izviđački memorijal “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”. Riječ je o susretu izviđača i učenika velikogoričkih osnovnih škola s ciljem očuvanja uspomene na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača i hrvatskog branitelja, pogubljenog u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

Tradicionalni susret okupilo je u središnjem gradskom parku u  Gorici stotinjak mladih iz Zagreba, Samobora i Velike Gorice, a pridružili su im se i učenici Osnovne škole Jurja Habdelića. Ekipe su se natjecale na 12 poligona, a trebalo je pokazati spretnost, brzinu i poznavanje izviđačkih vještina. Sudionici su pokazali kako se snalaze u prostoru, znaju li se služiti kompasom i kretati uz pomoć putnih znakova.

“Na poligonu su imali priliku pokazati koje čvorove znaju zavezati u primjeni, a koje tek za vježbu, znaju li zapaliti vatru i na njoj u deset minuta zakuhati vodu za čaj te znaju li poslati zvučnu poruku morzeovim znakovima. Bilo je tu i poligona spretnosti, igara za koncentraciju i onih gdje se trebalo malo protresti”, istaknuo je predsjednik Udruge turopoljskih skauta, Alen Konjević.

Zbog očekivanog jesenjeg vala korone koji je zahvatio brojne osnovne škole na ovogodišnji memorijal nije došlo tridesetak izviđača, no Turovci se nisu pokolebali i svi koji su stigli u Goricu, naravno, poštujući sve epidemiološke mjere, odlično su se zabavili, a priznanja najboljima podijelio je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Za više informacija kliknite OVDJE, a evo i Galerije fotografija:

 

Objava ZA TIHICU Skauti vezali čvorove, palili vatru, kuhali vodu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.