Prijava

Vaša prijava

Danas počinje Turbooks uz razgovor s Ivicom Prtenjačom-Yvesom

['festival turbooks', 'ivica prtenjača', 'mjesec hrvatske knjige', 'yves']

U listopadu obilježavamo Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, a danas počinje mali književni festival Turbooks!

S obzirom na trenutno stanje s koronavirusom, ove godine će se festival održati u smanjenom opsegu uz večernja druženja danas, 19. i sutra 20. listopada u Središnjem odjelu za odrasle. Druženje počinje u 19 sati.

Danas je na redu razgovor s književnikom Ivicom Prtenjačom s kojim će razgovarati Romana Perečinec.

Ivica Prtenjača autor je kojeg jednako vole i kritika i čitateljska publika. Njegov roman „Brdo“ postigao je velik uspjeh nakon što je osvojio V.B.Z.-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a slično su (uspješno) prošli i „Tiho rušenje“ te „Plivač“.

Osim proze, Prtenjača stvara i poeziju, a od svojih prvih zbirki pjesama među književnim znalcima poznatiji je kao Yves. Šira ga publika prepoznaje kao promotora lijepe književnosti na susretima uživo te putem emisije „Metafora“ Hrvatskog radija, jedinstvenog radijskog projekta koji nas upoznaje s poezijom, dijelom književnosti o kojem se najmanje govori.

Valja se prisjetiti i njegove knjige „Kod Yvesa: 12 priča i 84 recepta iz Prtenjačine književne kuhinje“ u kojoj književnost spaja s – kulinarstvom.

Ostatak programa možete pronaći OVDJE.

Objava Danas počinje Turbooks uz razgovor s Ivicom Prtenjačom-Yvesom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.