Prijava

Vaša prijava

Dio Kumičića je prešao na nastavu online. Ravnateljica se obratila roditeljima

['Kumičić', 'online nastava', 'oš eugen kumičić', 'ravnateljica']

Nakon obavijesti o tome da se dio razredne nastave u Osnovnoj školi Eugena Kumičića prebacuje online i raznih krivo prenesenih informacija po društvenim mrežama, ravnateljica Snježana Ruklić objavila je poruku za javnost i roditelje. U poruci objašnjava da je posljednja odluka o prelasku na nastavu na daljinu preporuka epidemiološke službe u dogovoru sa liječnikom školske medicine. Odluka je donesena s ciljem zaustavljanja širenja zaraze i očuvanja zdravlja učenika.

Poruku ravnateljice Snježane Ruklić prenosimo u cijelosti:

“Situacija vezana uz pandemiju COVID-a u proteklih je šest mjeseci stvorila izvanredne uvjete s kojima se svakodnevno suočavamo. Vrijeme pandemije nam je pokazalo koliko je redovna nastava u školi važna za normalan razvoj djeteta. Razumijem probleme roditelja koji nastaju kad su djeca u nastavi na daljinu. Takav oblik nastave prije svega traži dodatnu uključenost roditelja potrebnu za rješavanje dječjih školskih obaveza, ali situacija u kojoj se nalazimo predstavlja uistinu izvanrednu situaciju. Niti jedan roditelj, ma koliko se trudio, ne može zamijeniti učitelje i prijatelje u razredu. Nadam se samo da ovaj životni period neće ostaviti trajne i teže posljedice na zdravlje naše djece.

Smatram da mi je kao ravnateljici dužnost prije svega zaštititi zdravlje i interese učenika, dostojanstvo učitelja i ugled same škole. Učiteljice i učitelji koji rade u našoj školi ulažu dodatne napore kako bi se u ovakvim prilikama održavala nastava na daljinu i na tome im se i ovim putem zahvaljujem. Svima bi nam bilo puno lakše da se nastava održava u školi, ali za novonastalu situaciju ne treba nikoga optuživati jer sam sigurna da je nitko nije želio.

Od početka školske godine sve odluke vezane uz organizaciju nastave u uvjetima pandemije donesene su prema preporukama stručnjaka, odnosno prema uputama epidemiološke službe i HZJZ-a, a u cilju zaštite zdravlja učenika.

Posljednja odluka o prelasku na nastavu na daljinu također je preporuka epidemiološke službe u dogovoru sa liječnikom školske medicine. Odluka je donesena s ciljem zaustavljanja širenja zaraze i očuvanja zdravlja učenika.

Svima zajedno želim da što bezbolnije proživimo ovo vrijeme i da se što prije vratimo načinu života kakav smo imali prije šest mjeseci, odnosno prije izbijanja pandemije.

Hvala na razumijevanju!”

 

Objava Dio Kumičića je prešao na nastavu online. Ravnateljica se obratila roditeljima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.