Prijava

Vaša prijava

27 novozaraženih u Velikoj Gorici. Županijski stožer predlaže nove mjere

['koronavirus']

Nakon što se Velika Gorica mogla pohvaliti sa poprilično malim brojem zaraze koronavirusom posljednjih tjedana, izgleda kako uz porast broja zaraženih u cijeloj Hrvatskoj, raste broj i u našem gradu.

Danas je zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Velikoj Gorici. U županiji je u odnosu na podatke od jučer oboljelo je 158 osoba, a u Hrvatskoj taj broj danas prelazi 2000 ljudi.

Zbog povećane nužnosti za oprezom i smanjenjem širenja kontakata, stožer Zagrebačke županije predložio je nove mjere Nacionalnom stožeru. Također, odlučeno je kako će od petka, 23. listopada 2020. Stožer civilne zaštite Zagrebačke svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti.

Neke od mjera koje Županijski stožer predlaže su: maksimalno 50 osoba na svadbama i pogrebima, 10 osoba na ostalim privatnim svečanostima, obavezno korištenje maski u svim zatvorenim prostorima ukoliko nije moguće održavanje fizičke distance, zabranu posjeta u domovima za starije itd. Također, stanovnicama se preporuča izbjegavanje putovanja van RH, kao i da se posjet grobljima u povodu blagdana Svih svetih organizira kroz više dana.

Objava 27 novozaraženih u Velikoj Gorici. Županijski stožer predlaže nove mjere pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.