Prijava

Vaša prijava

Umjesto u izlazak, večeras u kino. Na rasporedu su misterij i dobro poznata povijesna drama

['filmovi', 'Kino Gorica', 'POUVG']

Dok su prije vikendi bili rezervirani za velike izlaske, situacija nam se malo promijenila pa tražimo nove stare načine zabave. Svi ljubitelji filma i dobre priče danas bi mogli uživati u kinu Gorica. Na repertoaru su dva zanimljiva filma – jedan svima dobro poznat iz školskih dana dok se čitala lektira, a u drugom bi mogli uživati svi fanovi znanstvene fantastike. Film Ribanje i ribarsko prigovaranje Milana Trenca na redu je u 18 sati, a film Soba želja u 20:30 sati.

Ribanje i ribarsko prigovaranje, 18 sati

Ovaj film adaptacija je najpoznatijeg literarnog djela Petra Hektorovića koncipiran prema istoimenoj knjizi. Prikazuje priču pjesnika i plemića Petra Hektorovića koji nakratko napušta izgradnju ljetnikovca te provodi tri dana na moru u društvu ribara, Paskoja i Nikole. Dok jedre i ribare Hvarskim arhipelagom on se prisjeća tragične mladalačke ljubavi s tajanstvenom seoskom djevojkom.

Odnosi između likova postaju sve složeniji, a Hektorovićeve vizije i snovi zamjenjuju realnost i on dobiva priliku da barem u snu iskupi mladenačke grijehe. Još uvijek bolni sukob plemića i pučana se na kraju, pred iskušenjima prirode pretvara u opću ljudsku solidarnost.

Soba želja, 20:30 sati

Kate i Matt mladi su njujorški par u svojim tridesetima. On je ilustrator i crtač stripova, a ona je zasićena poslom u velikom odvjetničkom uredu. U potrazi za autentičnijim i zdravijim životom, napuštaju grad i useljavaju se u staru kuću u New Hampshireu.

Ubrzo tamo otkrivaju tajnu skrivenu sobu koja ima izvanrednu moć da materijalizira sve što požele. Poput djece u trgovini slatkiša, oni provode dane i noći prepuštajući se svakoj svojoj želji za materijalnim. A onda jednog dana požele dijete … malenog dječaka. Ispod prividnog stanja blaženstva, sretni par vrebaju mračne sile i neke od tih ostvarenih želja mogu imati strašne posljedice: sve materijalne kreacije prostorije ne mogu napustiti kuću bez da se troše.

Soba bi tako mogla pretvoriti njihov san u najgoru noćnu moru…

Objava Umjesto u izlazak, večeras u kino. Na rasporedu su misterij i dobro poznata povijesna drama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.