Prijava

Vaša prijava

Goričani rekorderi po promilima u prvim danima policijske akcije

['akcija', 'policija', 'promili']

Zagrebačka policija provodi preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača koja je usmjerena na počinjenje „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Ova akcija trajat će sve do kraja idućeg vikenda zbog pretpostavke o pojačanom konzumiranju alkohola zbog Martinja. Ukupno su počinjena 184 prometna prekršaja od čega je 19 njih zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 93 zbog nepropisne brzine, tri zbog nepropisnog korištenja mobitela te dva zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Sedam je osoba zadržano do otrježnjenja, a šest je dovedeno na sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 60-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici Peršinovec u Markuševcu Turopoljskom dok je u organizmu imao 2,60 g/kg alkohola, 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Osječkoj ulici u Velikoj Gorici dok je u organizmu imao 1,91 g/kg alkohola te kod 27-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici grada Vukovara dok je u organizmu imao 2,10 g/kg alkohola-

Objava Goričani rekorderi po promilima u prvim danima policijske akcije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.