Prijava

Vaša prijava

VIRTUALNA PROMOCIJA Knjižnica poziva na predstavljanje knjige “Spisateljsko oko”

[]

Povodom Dana hrvatskih knjižnica, Gradska knjižnica Velika Gorica pripremila je zanimljivu, virtualnu promociju knjige domaće spisateljice Nade Mihoković Kumrić “Spisateljsko oko: osvrti, pogledi i zapisi o pisanju za djecu“”

Knjiga je objavljena prošle godine u listopadu, ali zbog nesretnih okolnosti vezanih uz koronavirus svi su planirani termini predstavljanja do sada morali biti odgođeni i na kraju otkazani. “To nas svejedno nije spriječilo da ovaj vrijedan naslov predstavimo javnosti i u skladu s „novim normalnim“ odlučili smo to napraviti u virtualnom okruženju i snimiti književni prilog u kojem vam na zanimljiv način prezentiramo knjigu”, poručuju iz knjižnice.

Premijera književnog priloga je srijedu, 11. studenoga 2020. od 8:15 od kada će biti dostupna na Youtube kanalu Gradske knjižnice Velika Gorica.

Uz voditeljicu i scenaristicu Anu Katulić u nastajanju priloga sudjelovao je i niz sugovornika: autorica knjige Nada Mihoković-Kumrić, recenzentica dr.sc. Dubravka Težak, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica i urednica knjige Katja Matković Mikulčić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti Goranka Dimoski, a iako se na snimanje nije mogao odazvati i autor pogovora Miroslav Mićanović, možemo poslušati dio njegova prikaza knjige. Tekstove iz knjige čitaju Ana Katulić, Zlatko Vnučec i autorica Nada Mihoković-Kumrić, dok su snimanje i montaža zasluga su Igora Kolarca iz VG foto studija.

Knjiga je strukturirana u četrnaest poglavlja i uvodi nas u svijet pisanja iz perspektive vlastitoga pogleda kojim se na posao pisanja, u konceptualno lijepo osmišljenoj knjizi, osvrće, ogleda i zapisuje autorica. U središtu su njezina zanimanja „djeca, knjiga i pisanje“, odnosno sve ono što se u tom neizvjesnom i pustolovnom prostoru događa i mijenja na putu do (kratke) priče, do fabule… te na iscrpan i sustavan način daje različite primjere priča, njezinih mogućnosti i učinaka na čitatelja.

Objava VIRTUALNA PROMOCIJA Knjižnica poziva na predstavljanje knjige “Spisateljsko oko” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.