Prijava

Vaša prijava

Zagreb film festival u Veliku Goricu dolazi s tri filma

['Kino Gorica', 'kino pouvg', 'pou gorica', 'pou kino', 'POUVG', 'zagreb film festival putuje', 'zzf']

Program “ZFF putuje” proširit će i ove godine dio sjajne zeefefovske atmosfere i izvan granica glavnoga grada. ZFF-ov putujući program uključuje odabrane naslove u kojima će, istovremeno sa online izdanjem festivala, uživati publika u čak 14 kina diljem Hrvatske među kojima je i POU Velika Gorica.

Na rasporedu će biti tri filma – “Jako, jako daleko”, “Otac” i “Undine”. U nastavku saznajte o čemu se rade filmovi.

Jako, jako daleko – dječji

12.11.2020. | 18:00 h
13.11.2020. | 18:00 h
14.11.2020. | 18:00 h
15.11.2020. | 18:30 h

Film Jako, jako daleko njemački je dječji film koji će se prikazivati od 12. pa do 15. studenog u 18 i 18:30 sati (15.11.). Jedanaestogodišnji Ben i njegova obitelj moraju preseliti u obližnji grad jer će otvorena jama uskoro progutati njihovo selo. Iako se isprva raduje životu u velikom gradu, Bena dočekuje gorko razočaranje. Kolege u novoj školi ga maltretiraju i izbjegavaju i on ne zna kako se uklopiti. Kada upozna Tariqa, sirijskog izbjeglicu, Ben ga isprva smatra svojim suparnikom, no njih dvojica uskoro otkrivaju da imaju više zajedničkog nego što su mislili.

Otac – drama

12.11.2020. | 20:30 h
14.11.2020. | 20:30 h

Ova drama prikazuje gradić u Srbiji i oca Nikolu. Nadničara i oca dvoje djece koji mora predati djecu socijalnoj službi nakon što su siromaštvo i glad natjerali njegovu ženu na očajnički potez. Dok im ne omogući prikladne uvjete za odrastanje, djeca će biti smještena kod udomitelja. Unatoč Nikolinom trudu i nekoliko žalbi, uprava centra za socijalnu skrb odbija mu vratiti djecu i situacija se čini beznadnom. No kada Nikola otkrije da su lokalne službe možda korumpirane, odlučuje prijeći Srbiju pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu u Beogradu. Usprkos svim nedaćama, iz ljubavi i očaja, ovaj otac ne želi odustati od pravde i prava da odgaja svoju djecu. Inspiriran stvarnim slučajem, kroz ceste Srbije i tihu patnju naslovnog lika Nikole film prati njegov preobražaj iz marginalca do junaka našeg doba. Film je na Berlin Film Festivalu osvojio nagradu publike i ekumenskog žirija, a na Pula Film Festivalu osvojio nagradu publike s ocjenom 5,0 koja je dodijeljena prvi put u povijesti festivala.

Undine – romansa

13.11.2020. | 20:30 h
15.11.2020. | 21:00 h

Undine živi i radi u Berlinu. S diplomom iz povijesti, svojim malim stanom i radnim mjestom povjesničarke i vodiča za urbani razvoj grada, njen život je poprilično stabilan. No ispod vanjštine njenog modernog života skriva se stari mit: ako je izda voljeni muškarac, Undine ga mora ubiti. Kada je njen ljubavnik Johannes napusti zbog druge žene, uvjerena je da upravo to mora učiniti. No, tada upozna Christopha…
Petzold vrlo vješto pod okriljem legende donosi priču o snazi i dubini ljubavi i spremnosti na žrtvu u ime ljubavi.
Film je na Berlin Film Festivalu osvojio nagradu FIPRESCI, a glavna glumica Paula Beer nagrađena je Srebrnim medvjedom.

Objava Zagreb film festival u Veliku Goricu dolazi s tri filma pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.