Prijava

Vaša prijava

Gradski Crveni križ primio donaciju ortopedskih i medicinskih pomagala

['Crveni križ', 'donacija', 'Zagrebačka županija']

U sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ gradskim društvima s područja Zagrebačke županije donirana su pomagala. Donacija je pristigla i u Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica.

“Zahvalni smo i ponosni na hvale vrijednoj donaciji ortopedskih i medicinskih pomagala od DCK Zagrebačke županije kojom pruža podršku društvima Crvenog križa u zajedničkom projektu “Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala” koja ima za cilj besplatno omogućiti korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala.”, navode iz Crvenog križa.

Ova pomagala su namijenjena osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Sveukupno je društvima na području županije donirano 45 električnih kreveta, 26 medicinskih madraca, 35 antidekubitalnih madraca, 53 komada PVC plahti, 12 invalidskih kolica, 23 hodalice, 28 toalet stolica te 8 komada štaka za hodanje.

„S obzirom na to da postoji velika potreba naših sugrađana za posuđivanjem ortopedskih pomagala, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije prepoznalo je tu potrebu te će nastaviti podržavati ovaj zajednički projekt gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije i ubuduće“, izjavila je prilikom uručivanja vrijedne donacije ravnateljica Sopta.

 

Objava Gradski Crveni križ primio donaciju ortopedskih i medicinskih pomagala pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.