Prijava

Vaša prijava

Čeka se potvrda novih mjera: Zatvaraju se kafići, škole ostaju otvorene?

['koronavirus', 'nove mjere']

Na jučerašnjem sastanku koji je trajao gotovo sedam sati, od 10 pa sve do gotovo 17 sati, osmišljen je nacrt novih mjera koji je poslan županima na uvid. Radi se o do sada najstrožim mjerama u novom valu epidemije.

Žustra rasprava bila je o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, te, kako saznaje N1 išlo bi se sa potpunim zatvaranjem kafića i restorana. Jutarnji list javlja da je u zadnjem nacrtu navedeno da bi se zabranile i svadbe, obustavilo održavanje sajmova i priredbi, a kina, kazališta, galerije i muzeji bi ostali otvoreni. Škole bi također ostale otvorene.

Ove mjere bi se trebale provesti od od petka u ponoć ili od subote. Kako navodi N1, iako je bio prijedlog da se zatvore teretane, fitness i rekreacijski centri, to se ipak neće dogoditi, nego će im se propisati stroža pravila i moći će biti jedan posjetitelj na 10 kvadratnih metara i morat će se najaviti prije dolaska.

Osim toga po novom nacrtu mjera neće biti održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija, kao i proba, uključujući zborove. Nema niti sportskih natjecanja i treninga osim za sportaše I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima. Mjere okupljanja bi trebale ostati iste.

O novim mjerama saznat ćemo danas u podne, a trebale bi trajati do Božića.

Objava Čeka se potvrda novih mjera: Zatvaraju se kafići, škole ostaju otvorene? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.