Prijava

Vaša prijava

ODLIČNA INICJATIVA U tri goričke osnovne škole sadit će se Gupčeva lipa

['OŠ Eugena Kumičića', 'OŠ Slavka Kolara', 'oš velik mlaka', 'sađenje stabala', 'Zagrebačka županija']

U tri osnovne škole na našem području provest će se projekt „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“. OŠ Eugena Kumičića, OŠ Velika Mlaka i OŠ Slavka Kolara u Kravarskom tako će dobiti sadnice Gupčeve lipe, više od 400 godina starog stabla čije sadnice vegetativnim putem uzgajaju stručnjaci iz Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom. Sadnja bi trebala biti u ponedjeljak, 30. studenoga.

„Eko školski vrtovi kao i sadnja stabala korak su dalje ka našim nastojanjima prema ozelenjivanju, pošumljavanju i ekološkoj proizvodnji. Želimo postati vodećom zelenom županijom, a tome svakako mogu doprinijeti i učenici koji će u svojim vrtovima stjecati praktična znanja, razvijati nove vještine, kao i svijest o važnosti ekološke proizvodnje te održivoga gospodarskog razvoja“, rekao je županijski pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković, dodavši kako je u planu u dogledno vrijeme da svaka škola u Zagrebačkoj županiji ima eko vrt.

Za svaku od škola uključenih u projekt Zagrebačka županija osigurala je 5000 kuna namijenjenih za nabavu alata i opreme ili izradu idejnog projekta krajobraznog uređenja. Također, škole će dobiti i digitalni priručnik kao metodičko-didaktički materijal koji će pomoći nastavnicima i učenicima u uspostavi eko vrtova, uzgoju, doradi i preradi bilja.

Objava ODLIČNA INICJATIVA U tri goričke osnovne škole sadit će se Gupčeva lipa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.