Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici osnovan Domovinski pokret Miroslava Škore

['domovinski pokret', 'Miroslav Škoro']

U petak, 20. studenoga održana je Osnivačka skupština Domovinskog pokreta Miroslava Škore za Grad Veliku Goricu. Skupštini je nazočio ograničeni broj članova s obzirom na epidemološke mjere. Tako su, osim članova iz Velike Gorice, nazočili kao gosti: predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro, saborski zastupnik izborne jedinice iz D.P. dr. sc. Stjepo Bartulica, tajnik D.P.-a Dario Žepina i dr. sc. Igor Peternel.

Izborna skupština je jednoglasnim odlukama u Predsjedništvo Ogranka Domovinskog pokreta Velika Gorica izabrala Prof. dr. sc. Zvonimira Lovrića kao predsjednika, Silviju Zovak i dr. vet med. Gordana Kompesa kao dopredsjednike, dok će dužnost rizničara obnašati Goran Ivančić.

Novoizabrani predsjednik Ogranka D.P. Velike Gorice Zvonimir Lovrić je u uvodnom govoru istaknuo obveze koje očekuju predsjedništvo Ogranka Velike Gorice u ustroju stranke na gradskoj i općinskoj razini te u promicanju nacionalnih interesa na lokalnoj razini: borbu za boljitak životnih prilika, dosljednu borbu protiv korupcije, odmicanje instrumenata uprave koja koči poduzetništvo te poticanje i oživljavanje poljoprivrede koju je istaknuo kao jednu od najbolnijih točaka u cijeloj državi.

Na kraju skupštine svima su se obratili Stjepo Bartulica i Miroslav Škoro. Predsjednik Domovinskog pokreta je u nadahnutom govoru između ostalog istaknuo kako očekuje ozbiljan i odgovoran rad Ogranka s ciljem rješavanja do sada nagomilanih problema na lokalnoj razini te se osvrnuo na veliki broj neodgovornih i kriminalnih poteza koje su počinili dosadašnji nositelji vlasti ne samo na lokalnoj, već i na državnoj razini.

Predsjedništvu Ogranka Domovinskog pokreta Velike Gorice predstoji rad na daljem ustroju stranke na lokalnoj razini: nepostojeća stranačka struktura te usmjeravanje djelovanja uz saznanje da je Domovinski pokret Miroslava Škore na nedavnim izborima za Sabor na velikogoričkom području osvojio više od 3000 glasova.

Objava U Velikoj Gorici osnovan Domovinski pokret Miroslava Škore pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.