Prijava

Vaša prijava

Goričke škole među najboljima u županiji po broju prikupljenog starog papira

['eko škola', 'prikupljanje starog papira', 'pš rakitovec', 'stari papir', 'Zagrebačka županija']

Učenici osnovnih škola Zagrebačke županije i ove su godine sudjelovali u akciji prikupljanja starog papira. U 61 matičnoj i područnoj osnovnoj školi tako je prikupljeno 162.860 kilograma starog papira i time od sječe sačuvano 3.257 stabala.

Najuspješnije škole dobile su novčanu nagradu od 15 tisuća kuna za nabavu opreme. Najviše starog papira prikupila je PŠ Rakitovec, a pri vrhu su i PŠ Dubranec, PŠ Buševec, PŠ Donja Lomnica i PŠ Mraclin.

“Valja istaknuti kako je PŠ Rakitovec koja je godinama „prvak“ u sakupljanju starog papira u Zagrebačkoj županiji, ove godine dodijeljen zlatni status međunarodnih Ekoškola.”, navode iz županije.

Papir je sirovina koja se izvrsno reciklira i na taj način vraća u svakodnevnu uporabu čime se štedi energija, čuvaju šume i značajno smanjuje onečišćenje vode i zraka. Jednom tonom starog papira od sječe se spasi 20 stabala. Naši učenici u proteklih osam godina prikupili su gotovo 1,2 milijuna kilograma papira i tako od sječe spasili oko 24 tisuće stabala. Jednu zaista veliku šumu!

Ukupno je sudjelovalo 20.403 učenika. Bravo za naše đake!

Objava Goričke škole među najboljima u županiji po broju prikupljenog starog papira pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.