Prijava

Vaša prijava

VREMENSKA PROGNOZA: Otopit će se snijeg, a stiže i južina

['vremenska prognoza']

Stiže nam početak klimatološke zime, a njene prve dane obilježili su zimski uvjeti – snijeg, susnježica, poledica, obilna kiša, jaka i olujna bura i jugo.

Nakon pravih zimskih uvjeta i snježnog pokrivača i u nizinama, još večeras nas očekuju nešto hladnije temperature, no onda stiže velika promjena koju će mnogi osjetiti. Naime, slijedi obrat od kojega će mnoge doslovno zaboljeti glava – stiže jugo.

Temperatura će biti u porastu, za vikend se ponegdje očekuje i 15 stupnjeva viša nego sredinom tjedna, a sutra bi trebale prestati oborine i trebalo bi doći do razvedravanja. Konkretno, temperature se sutra, u petak, neće podići previše iznad nule, u subotu nas očekuje blago povišenje do 5°C, a nedjelja će nas ugrijati u potpunosti. Očekuje se vrijeme bez oborina i temperaturama do 13°C. S početkom tjedna će se nastaviti nešto toplije vrijeme, ali nakon toga se ponovno očekuje zahlađenje.

Od snijega koji sada još imamo ostat će samo blato koje će sa subote na nedjelju natopiti i nova kiša. Biometerološka prognoza bit će nepovoljna.

Objava VREMENSKA PROGNOZA: Otopit će se snijeg, a stiže i južina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.