Prijava

Vaša prijava

Predavanje arhitektice o naselju Galženica održat će se online

['antonia vodanović', 'Galerija Galženica', 'Galženica', 'naselje galženica', 'urbanistički plan']

Predavanje arhitektice Hrvojke Paljan koje se danas u 18 sati trebalo održati u Galeriji Galženica ipak će biti online i to putem Facebook stranice Galerije i Pučkog otvorenog učilišta.

Hrvojka Paljan će na predavanju “Projektiranje u skromnim uvjetima” prezentirati arhitektonsko-urbanistički razvoj naselja Galženica, sa stanogradnjom, javnim i zelenim površinama te kulturnim sadržajima. Inače, upravo je ona zaslužna autorica za zgradu Doma kulture u naselju Galženica u Velikoj Gorici u kojoj se nalaze knjižnica, manja koncertna dvorana te Galerija Galženica. Također, autorica je i Trga Stjepana Radića u Velikoj Gorici i urbanističkog rješenja naselja Galženica jug – Gorica III.

“Arhitektica će prepričavati urbanistički plan koji je ona radila, dio naselja Galženica s trgom, Galerijom i okolnim zgradama koje je projektirala. Govorit će o tome zašto plan izgleda tako kako izgleda, u kojim povijesnim okolnostima je radila, tko ju je zadužio za to, kako je tekao projekt, o odnosima s političarima, kako se sve skupa razvijalo, sve pozitivne i negativne strane.”, govori nam Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica i poziva građane da se pridruže live predavanju.

Predavanje će biti na YouTubeu, a moći ćete ga pratiti i OVDJE.

Objava Predavanje arhitektice o naselju Galženica održat će se online pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.