Prijava

Vaša prijava

U hladniijm danima prije vožnje pripazite na mačke

['mačke i automobili']

Zima je prekrasno godišnje doba, no nerijetko donosi mnogo rizičnih situacija za naše kućne ljubimce, naročito mačke. Tome često ‘kumuje’ urođena im mašta i potreba za sakrivanjem. Tako i mi ljudi moramo biti oprezni, osobito u novonastalim ovogodišnjim okolnostima, misleći pritom na naše krznene ljubimce na četiri šape.

Puno puta ste čuli kako su mace pronađene kako se sakrivaju oko ili u automobilima. To ponekad zna biti izuzetno opasno i vrlo otrovno za mace. Mace vole toplinu, a motor od auta je idealan da se zagriju kada je vani hladno ako ne mogu ući u kuću ili ako se radi o macama lutalicama.

Stoga svaki put prije nego što krenete upaliti auto, provjerite gdje je vaša mica maca i da se možda neka druga nije sakrila unutra. Mace se najčešće vole sakriti u prostor između gume i blatobrana ili još gore –  motora.

Tako da, nije na odmet prije negoli upalite svoje metalne ljubimce, da jednostavno malo pokucate po autu ili potrubite kako bi spasili život ovim znatiželjnim krznenim ljepotanima kojima je u prirodi da se vole sakriti kako bi se osjećale sigurnima, nesvjesne da u nekim situacijama čine upravo suprotno.

 

Objava U hladniijm danima prije vožnje pripazite na mačke pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


“Vozite se traktorima”