Prijava

Vaša prijava

Kad se male ruke Hribara slože, sve se može!

['oš hribar', 'Sveta Lucija', 'Sveti Nikola']

Advent je najradosnije vrijeme u godini. To je vrijeme darivanja, dobrih djela, iščekivanja. Ove godine malo je drugačiji nego inače, ali to nije spriječilo 1.c. i 7.a razred Osnovne škole Nikole Hribara da sa svojim učiteljicama Ksenijom Petrlin Jurić i Marijom Patrlj razvesele djecu u Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici.

Oni su odlučili pomoći svetom Nikoli i tako ispuniti želje Luciji, Josipu, Antoniju, Aleksandru i Antoniju. Pomoć i podršku imali su u razrednici djece iz Centra za odgoj i obrazovanje, Mariji Kirinić. Pisma napisana Nikoli gospođa Marija Kirinić, inače defektolog po struci, isporučila je malim Hribarovcima, a oni su se primili posla.

Kad se male ruke slože…

Nakon kupnje, djeca su zamotala darove, napisala pisma, a vježbali su i pjesme za primopredaju u Centru koja je izvršena prošlog tjedna u petak, 11. prosinca, točno u podne. Najveće iznenađenje za sve je bila pojava svete Lucije koja je po zamolbi svog prijatelja svetog Nikole u njegovo ime bila s djecom i isporučila darove.

– Ni korona ni samoizolacija njih čak četvero nije uspjela upropastiti ovaj lijepi trenutak jer su se djeca iz samoizolacije uključila preko videopoziva i tako ovaj susret učinila posebnim i emotivnim – kazali su iz OŠ Hribar.

Nakon isporučenih darova, održanih govora i otpjevanih pjesama, djecu je maleni domaćin Aleksandar počastio toplim čajem i poklonima, a svi skupa su otpjevali čestitarsku pjesmu Luciji za imendan i Gradu čestitali njegov Dan tako da nije nedostajalo niti suza radosnica. Sveta Lucija je zatim otišla darovati ostalu dobru djecu Hribara, a ovih ste ju dana mogli susresti i na ulicama našeg grada.

Objava Kad se male ruke Hribara slože, sve se može! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.