Prijava

Vaša prijava

Uz dirljivu poruku skauti pozvali da pripalite svoju svijeću Betlehemskim svjetlom

['Advent', 'betlehemsko svjetlo', 'Božić', 'crkva navještenja blažene djevice marije', 'Dan grada', 'skauti', 'Sveta Lucija', 'Turopoljska udruga skauta']

Hrvatski savez izviđača jučer je na graničnom prijelazu Bregana od izviđača iz Slovenije preuzeo Betlehemsko svijetlo koje je jučer stiglo i do Velike Gorice.

Kao i godina do sada, Turopoljska udruga skauta je na Svetu Luciju i Dan Grada Betlehemskim svjetlom upalila svijeću u Župnoj crkvi Navještenja blažene Djevice Marije koje će biti upaljeno sve do Božića. Idućih dana tamo možete doći i pripaliti svoju svijeću te dio Betlehemskog svjetla ponijeti u svoj dom.

 

U ovoj posebnoj godini, mir i nada koju predstavlja Betlehemsko svjetlo kao da gori još jače. U to ime, Turopoljska udruga skauta poslala je prigodnu, dirljivu čestitku za Božić svim župljanima.

Nema ljepše prigode nego Betlehemsko svjetlo, u kome ogledamo poruku života Isusa Krista, upaljeno na mjestu njegova rođenja, donijeti u Veliku Goricu na Dan grada i njegove nebeske zaštitnice Svete Lucije.

Neka njegova poruka mira i ljubavi za sve ljude ovih dana bude sveprisutna, osobito u našim srcima, a mir nek je s nama u našim dušama i našim obiteljima, koje će ove godine ponovno biti središnje mjesto okupljanja i dostojne proslave KRistova rođenja. 

Betlehemsko svjetlo do Božića će biti upaljeno na svijeći u ovoj crkvi, a do tada vi ga upalite u sebi i neka vas njegova poruka prati na vašem životnom putu.

Predstojećih dana možete ga pripaliti na svoju svijeću i ponijeti u svoj dom. 

U radosnom iščekivanju Turopoljski skauti vam žele sretan Božić.

Objava Uz dirljivu poruku skauti pozvali da pripalite svoju svijeću Betlehemskim svjetlom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Raspored dobrovoljnog darivanja krvi za 2021. godinu