Prijava

Vaša prijava

Od danas za putovanja izvan Zagrebačke županije i Grada Zagreba potrebne propusnice

['koronavirus velika gorica']

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije, do danas do 10,00 sati evidentirano je 15748 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 12061 osoba, a 43 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 3644 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer u županiji je oboljelo ukupno 167 osoba, te od gradova u županiji Velika Gorica bilježi 42 nova slučaja. Među oboljelima po općinama, jedan novi slučaj je u općini Kravarsko, te dva iz općine Pokupsko. Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole. Izliječene su 362 osoba.

Podsjećamo kako su s današnjim danom, pa sve do 8. siječnja za odlazak van Grada Zagreba i Zagrebačke županije (koji čine jednu cjelinu) potrebne propusnice.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Objava Od danas za putovanja izvan Zagrebačke županije i Grada Zagreba potrebne propusnice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.