Prijava

Vaša prijava

Brončana Dora Krsnik primila pohvalu Grada za povijesni uspjeh na prvenstvu

['dora krsnik', 'Krešimir Ačkar', 'Rukomet', 'rukometašica dora krsnik']

Danas je u Gradu svečano ugošćena Dora Krsnik, Velikogoričanku koja je članica brončane rukometne rukometne reprezentacije. Ovim putem joj je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnosti gradonačelnika, Krešimir Ačkar čestitao na povijesnom uspjehu. “Dora je primjer općenitog životnog puta i da ne postoji ništa nemoguće u životu. Ova bronca je za sve nas zapravo zlatna, znamo koliko su morali uložiti truda, entuzijazma, volje i kvalitete da bi promovirali Hrvatsku u ovom sportu koji do sada nije dobivao značajniju pažnju. Na Doru smo iznimno ponosni i ona je trenutno ambasadorica Velike Gorice.”

Dora se s Europskog prvenstva vratila sa brončanom medaljom, ali i brojnim pohvalama cjelokupne sportske zajednice. Ovime je postala i ambasadorica ženskog rukometa na lokalnoj razini. “To nas obvezuje i potvrđuje ono što su naše prijašnje generacije govorile, a to je da smo dužni još više ulagati u ženski rukomet i sve one sportove koji možda nisu toliko primijećeni i nisu bili u prvom planu. Budućnost je ono što mi njima, kao sportašima, moramo osigurati, a oni to zaista zaslužuju.”, dodaje Ačkar.

“Ponosne smo i sretne”

Svoje oduševljenje nije mogla sakriti niti Dora koja, kako kaže, još uvijek nije svjesna cijele situacije. “Polako već dobivam dojam da smo nešto zbilja napravile, ali još uvijek nisam svjesna da spavam s medaljom. Stvarno smo se pokazale u dobrom svjetlu, pokorile smo Europu i napravile povijesni uspjeh za ženski rukomet u Hrvatskoj. Stvarno mogu reći da smo samo ponosne i sretne.”, govori Dora Krsnik uz napomenu da se nada da nakon ovog neće biti zaboravljene.

“Imam tračak nade u sebi da će se ovo nastaviti i da će ljudi prepoznati da se od sporta u Hrvatskoj zaista može nešto napraviti, po tome smo poznati u svijetu. Nadam se da će se početi više ulagati u sportove, pogotovo u ženske. Smatram da svaki sportaš zaslužuje biti ispraćen na bilo koje natjecanje ili barem popraćen nekakvim medijskim prijemima i da im svima damo do znanja da ih pratimo i volimo.”, dodaje Dora.

“Svaki sportaš zaslužuje biti ispraćen na bilo koje natjecanje”

Govori kako joj je drago što je ponosni promotor grada iako sad ovdje više ne živi. Ispričala je i kako su pripreme tekle teško zbog koronavirusa i epidemioloških mjera. “Pribojavale smo da nećemo biti pozitivne u Danskoj, mjere su bile jako stroge, nismo smjele nigdje izaći van, čekali smo zaštitare. Ukupno smo samo dva puta izašle u šetnju, a jedan od tih puteva bilo je šetanje u krug po stadionu.”, dodaje te govori kako ne razmišlja previše o planovima za dalje, sve dok se ne odmori. No, naravno, čekaju je njene klupske obaveze.

Objava Brončana Dora Krsnik primila pohvalu Grada za povijesni uspjeh na prvenstvu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.