Prijava

Vaša prijava

Načelnik Škrinjarić: U Pokupskom zasad utvrđene relativno male štete

['načelnik Božidar Škrinjarić', 'pokupski rasjed', 'potres', 'seizmolog kuuk']

Jutros u 6:28 sati Hrvatsku je ponovno pogodio potres koji se poprilično osjetio i u Velikoj Gorici uz jače podtrhtavanje.

Stranica koja prva objavljuje informacije o potresima je ponovno pala u nekoliko sekundi nakon potresa. Po prvim informacijama Seizmološke službe, epicentar je bio u blizini Pokupskog, no po dosadašnjim informacijama bio je 5,1 po Richteru te udaljen 13 kilometara od Siska na dubini od oko 2 kilometra. Drugi, kraći potres i nešto slabijeg intenziteta 4,9 po Richteru uslijedio je oko 7.49 sati.

Kontaktirali smo načelnika općine Pokupsko koji nam je otkrio kako je rano jutros, još po mraku obilazio općinu, ustanovivši kako zasad nisu utvrđene velike štete.

– Nije se ništa urušilo ni srušilo. Prema viđenom, ponegdje su napukli zidovi, popucale i popadale pločice i crijep, srušili se električni stupovi, no još nemamo konkretnije informacije. Za sada mi mještani nisu dojavili o nekoj većoj šteti, nadajmo se da će tako i ostati – kazao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik općine Pokupsko.

Inače, zanimljivo je da je upravo pokupsko epicentralno područje, nije isti sklop rasjeda kao zagrebačko epicentralno područje. I ranije je tamo bilo potresa, poznato je da to područje generira potrese, jaki potres 1880. koji je 1880. oštetio Zagreb se također dogodio tamo”, kazao je Kuk za net.hr.

Objava Načelnik Škrinjarić: U Pokupskom zasad utvrđene relativno male štete pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.