Prijava

Vaša prijava

FOTO Kravarsko u lošem stanju, neki mještani iseljeni, Crkva uništena..

['potres kravarsko', 'potres petrinja', 'potres velika gorica']

Crkva Uzvišenja svetog Križa u Kravarskom nažalost je pretrpjela veliku štetu u potresu koji je danas zadesilo područje oko Petrinje. Nažalost, ima i preminulih, a neki su još uvijek nestali. Radilo se o potresu magnitude 6,3 zbog kojeg je cijela Petrinja pretrpjela veliku štetu.

U Velikoj Gorici, okolnim mjestima i općinama uz štete nema teško ozlijeđenih. U ovom potresu razrušila se i crkva u Kravarskom. Urušio se toranj, popucali su zidovi i, kako nam kaže načelnik Općine Kravarsko, Vlado Kolarec treba je graditi iznova. “Toranj je pao na crkvu, bojim se da će se morati rušiti do temelja jer je potpuno nesigurna. Groblje je na mjestu.”

Osim Crkve, oštećeno je i mnogo obiteljskih kuća, a neke je ljude treba iseliti jer im domovi trenutno nisu sigurni. “Imamo preko 100 obiteljskih kuća koje su oštećene, uglavnom dimnjaci, krovovi, a par kuća se i skroz raspalo tako da neke ljude moramo par ljudi i iselili i naći im smještaj. Imamo naše drvene kuće i lovački dom, a i Crveni križ nam slaže šator za smještanje ljudi.”, govori nam Vlado Kolarec.

Kako navodi Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika, Grad se odmah uključio u pomoć na zamolbu susjednih općina. “Općinama su na usluzi Gradsko društvo Crvenog križa i dobrovoljna vatrogasna društva i bit će i budućih dana. Naše općine su dosta zahvaćene ovim potresom.

 

Objava FOTO Kravarsko u lošem stanju, neki mještani iseljeni, Crkva uništena.. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike