Prijava

Vaša prijava

Premijer Andrej Plenković posjetio Kravarsko u pregledu štete

['potres kravarsko', 'potres petrinja', 'potres velika gorica']

Narušeno područje Općina Kravarsko i Pokupsko večeras je posjetio premijer Andrej Plenković. Komentirao je dolazak struje, a načelnik općine ispričao mu je o količini materijalne štete i ozlijeđenim ljudima. Načelnik se sjetio i Božićnih koncerata koje su organizirali u Crkvi.

“Pomoći ćemo, kao što pomažemo uvijek, velike su štete. Puno je malih kuća, sela cijelih oštećeno, a koliko sam shvatio je ukupno sedam ljudi preminulo. Izražavam sućut njihovim obiteljima. To su velike ljudske žrtve. Trebat će puno procjene i popravljanja štete.”, govori Plenković.

Spomenuli su se i oštećene crkve u Kravarskom, a u lošoj situaciji je i Pokupsko. “Najvažnije je da zbrinemo ljude, da imaju topli smještaj i da su na sigurnom. Vjerujem da ćemo od sutra krenuti s procjenama štete da bi ju mogli prijaviti i da bi s obnovom krenuli što prije.”, govori župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec posebno je zahvalio vatrogascima koji su već započeli s sanacijom krovova i tako su pomogli popraviti već više od 25 objekata. “Ova oštećenja koja ćemo morati popravljati, vjerojatno će trajati godinama. Srećom, nemamo poginulih, dvoje ih je ozlijeđeno.”

Objava Premijer Andrej Plenković posjetio Kravarsko u pregledu štete pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.