Prijava

Vaša prijava

STOŽER: Potresi se ne mogu predvidjeti, ostanite smireni

['potres']

Iako smo jutros pisali o širenju lažnih vijesti, moramo upozoriti na još jednu vrlo važnu na koju upozorava i Stožer civilne zaštite Velike Gorice. Naime, društvenim mrežama se počela širiti poruka kako će se dogoditi novi potres u 13, 14 ili 15 sati (ovisi o poruci). Ovo je navelo i da se navodno po nekim mjestima šetaju ljudi i od kuće do kuće upozoravaju mještane i tako šire paniku.

Iz Stožera civilne zaštite upozoravaju kako ne postoji mogućnost da se predvidi kada će se potres dogoditi te da su to sve lažne vijesti. No, građani su u strahu i u ovo povjerovali te su izašli iz svojih kuća i stoje na ulici u iščekivanju. Na mjesto su poslani i dobrovoljni vatrogasci s ciljem da ljude smire.

Kada bi se potres zaista mogao predvidjeti mislite li da se ove katastrofe ne bi ranije spriječile?

Ovim putem ponovno spominjemo kako je vrlo važno da u ostanete smireni, ne širite paniku i strah te da svojim ponašanjem pomognete sebi, ali i najbližima. Nažalost, nastavna podrhtavanja tla će se događati još neko vrijeme, no nitko ne može predvidjeti koliko će ona biti snažna i hoće li uopće biti osjetna na našem području ili ne. Također, nije niti poznato koliko će podrhtavanja tla trajati.

U slučaju da trebate pomoć jer teško podnosite ovakve situacije, u OVOM tekstu možete pronaći sve informacije. U OVOM TEKSTU saznajte kako zapravo možete pomoći i kako najlakše ne nasjesti na lažne vijesti u ovom vremenu.

Objava STOŽER: Potresi se ne mogu predvidjeti, ostanite smireni pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.