Prijava

Vaša prijava

Područna škola u Dubrancu jako oštećena, možda nije moguć popravak

['područna škola dubranec', 'potres petrinja', 'potres velika gorica', 'pš dubranec']

Područna škola Dubranec je upravo proglašena zatvorenom, neupotrebljivom i nesigurnom, tužno nam javlja jedna od učiteljica. Kako navodi, vatrogasci DVD Cerovski Vrh su osigurali mjesto te se sada čeka na dolazak JVP koji će pomoći ukloniti dimnjake škole.

Danas je i za nas učiteljice, roditelje i učenike tužan dan, neizvjestan. Područna škola Dubranec je jedna malena školica, no bok uz Područnoj školi Rakitovec po uspjesima i nagradama. Ne javljamo se često… Ali sada se javljamo.”, govori nam.

S obzirom na količinu oštećenja nisu sigurni hoće li se škola uopće moći popraviti. Krovište se potpuno odvojilo kao i jedan ugao škole, no još se čeka izvješće i procjena koja će ukazati je li isplativije sanirati je ili graditi novi objekt, a srušiti stari.

Zaista nas je jako pogodilo. Ove smo godine, upravo zbog zajedničkog rada učiteljica i roditelja u potpunosti informatički i namještajem opremili sve razrede, zbornicu i kuhinju u potpunosti. Danas nam je stigla pošiljka stvari koje smo naručile i platile novcem nagrade Zagrebačke županije za skupljeni stari papir. Osvojili smo drugo mjesto u Županiji… I drugo u gradu Velikoj Gorici.”, zaključuje.

Objava Područna škola u Dubrancu jako oštećena, možda nije moguć popravak pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.