Prijava

Vaša prijava

Donosimo filmske preporuke za Staru i Novu Godinu

['filmske preporuke', 'tv program']

Ove godine nećemo imati maestralne dočeke Nove Godine na gradskim trgovima, po disko klubovima i restoranima, a rijetki će, zbog aktualne situacije otputovati na bajkovite lokacije diljem Hrvatske. Svi priželjkujemo mirne dane koji su pred nama, izmoreni od brojnih potresa koje smo doživjeli. Zato smo odlučili baciti pogled na filmski repertoar za Staru i Novu Godinu kako biste se u toplini vlastitih domova mogli opustiti u društvu svojih najbližih.

Preporuke za Silvestrovo

Istrebljivač, HRT3 u 21.05 sati

Film je režirao Ridley Scott prema romanu “Sanjaju li androidi električne ovce?” Philipa K. Dicka. Učvrstio je zvjezdani status Harrisona Forda i nalazi se na listi 250 najboljih filmova na IMDB-u. Organizacija ”Blade Runner” je zadužena za likvidaciju prijestupnika. Rick Deckard iz Blade Runnera dobije zadatak likvidirati nekoliko njih koji su došli na Zemlju i ubili nekoliko ljudi, predvođeni Royem Battyjem. Problemi počinju kada se Rick zaljubi u replikanticu Rachael i počne sumnjati u opravdanost misije…

Tko pjeva zlo ne misli, HRT2 u 21.41 sati

Po izboru Društva hrvatskih filmskih kritičara, “Tko pjeva, zlo ne misli” (1970) proglašen je najboljim hrvatskim filmom svih vremena. Ujedno, to je i najpopularniji hrvatski film svih vremena što duguje izvrsnoj režiji Kreše Golika, izvrsnom glumačkom odabiru od kojih se najviše ističe Relja Bašić, kojega je uloga markantnog Fulira obilježila za cijeli život i sjajnom, detaljnom prikazu života u predratnom Zagrebu na autentičnim lokacijama po Gornjem gradu, Samoboru, Maksimiru, Savi. Redatelj filma nagrađen je Brončanom arenom u Puli 1971. godine.

Krampus, RTL, 00.15 sati

TV premijera za sve ljubitelje SF-a i hororaca! Mračna priča iz pučke predaje o strašnoj utvari božićnoga vremena, otkrit će zastrašujuću stranu blagdana. Kad se njegova disfunkcionalna obitelj tijekom blagdana sukobi, mladi Max (Emjay Anthony) gubi sve iluzije i okreće leđa Božiću. Nije svjestan da takvo pomanjkanje blagdanskog duha oslobađa Krampusov bijes: to je demonska sila prastarog zla koja namjerava kazniti nevjernike. Otvaraju se vrata pakla i omiljene blagdanske ikone pretvaraju se u monstruozna bića, opsjedaju kuću nesložne obitelji i tjeraju njezine članove da se bore jedni za druge ako žele preživjeti.

Preporuke za novogodišnji dan

Parazit, HRT1 u 21.05 sati

Ovaj je film ispisao povijest kao prvi film na stranom jeziku koji je osvojio Oskara za najbolji film i za najbolji strani film. Režirao ga je cijenjeni južnokorejski redatelj, koji u radnji priča o dvjema obiteljima: imućnim Parkovima i siromašnim Kimovima. Nakon što se njihovi životi neočekivano isprepletu lukavi Ki-woo Kim odluči iskoristiti naivnost Parkovih kako bi svojoj obitelji omogućio bijeg iz siromaštva.

Obiteljska borba, NovaTV u 21.25 sati

Riječ je o toploj drami temeljenoj na nevjerojatnoj istinitoj priči o WWE superzvijezdi Paige. Odrasli u hrvačkoj obitelji, Saraya (Paige) i njezin brat Zak ne mogu vjerovati svojoj sreći kada im se pruži prilika snova, natjecati će se za mjesto u najprestižnoj hrvačkoj organizaciji na svijetu – WWE-u. No, samo Saraya uspije zadovoljiti oštre kriterije i ona mora napustiti obitelj i zakoračiti u svijet u kojem preživljavaju samo najbolji. Glavnu junakinju tjera želja da kopa duboko, bori se za svoju obitelj i na kraju dokaže svijetu da je ono što je čini drukčijom upravo to što je može učiniti zvijezdom.

Otok Shutter, DomaTV u 00.05 sati

Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) i njegov novi partner, Chuck Aule (Mark Ruffalo), dvojica su saveznih šerifa koji istražuje nestanak osuđenog ubojice koji je pobjegao iz umobolnice, a za kojeg se sumnja da se skriva na zabačenom otoku Shutter. Cijela situacija naglo se zakomplicira nakon što otok pogodi veliko nevrijeme koje ih odvoji od ostatka svijeta. Oskarovac Martin Scorsese i višestruko nominirani Leonardo DiCaprio ponovno surađuju zajedno na ovom odličnom trileru, radnjom smještenim u 1954. godinu.

To bi bilo to od nas za ovu godinu. Pronašli smo ponešto za svakoga, od krimića, hororaca, hrvatskih klasika, pa do trilera i akcije! Udobno se smjestite, pripremite grickalice i slastice i uživajte!

 

Objava Donosimo filmske preporuke za Staru i Novu Godinu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.