Prijava

Vaša prijava

Prva osoba cijepljena protiv koronavirusa u Domu za starije u Velikoj Gorici

[]

Dom za starije i nemoćne Ljubav u Velikoj Gorici prva je lokacija koja je u našem gradu primila prve doze cjepiva za starije skupine. U domu je inače 30 štićenika, a cijepit će se njih 15 koji su na to pristali ili za koje su na to pristali njihovi skrbnici. “Mi se nadamo da će ljudi s vremenom shvatiti da se svi trebaju cijepiti, barem oni koji su dovoljno zdravi i u mogućnosti da ih se cijepi. Dok se ne procijepi 60,70% ljudi, nismo puno napravili.”, govori nam vlasnica Doma za starije Ljubav, Branka Pukanić. Napominje kako se čak niti svi djelatnici ne žele cijepiti.

Mato Banić prva je osoba u Domu koja je primila cjepivo protiv koronavirusa. “Za sad se dobro osjećam, mislim da je to dobro i svi bi se trebali cijepiti.”, govori nam Mato.

Danas im je u dom stiglo 15 doza koje se razrjeđuju s fiziološkom otopinom, što znači da su za svaku osobu namijenjene tri bočice cjepiva. “Voljela bih da se svi mladi cijepe jer oni donose virus u kuću. Trebamo se čim prije osvijestiti i procijepiti. Prije nego će biti tako, neće proći.”, dodaje Pukanić.

Povjerenje u sistem i cjepivo pokazao je i vd. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je napomenuo kako je cjepivo dobrovoljno i da je svakome na odabir da se cijepi. “Duboko vjerujem i apsolutno sam siguran da Svjetska zdravstvena organizacija i Hrvatski zavod za javnu medicinu ne bi dopustili da cjepivo dođe na naše tržište s dugoročnim problemima. Osobno, jedino što mi je u ovom trenutku bitno mi je zaštiti sebe i roditelje koji su preko 60 godina, a ja bi volio da žive još 60. Sam dolazak među njih i premisa da bi u nekom trenutku ja njima mogao prenijeti koronavirus, od kojeg se umire, je opcija koju ja ne prihvaćam. Ne prihvaćam opciju da bi ja bio taj koji je prijenosnik virusa.”

 

 

Objava Prva osoba cijepljena protiv koronavirusa u Domu za starije u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.