Prijava

Vaša prijava

Sigurno je, učenici bi se trebali moći normalno vratiti u škole

[]

Na današnjoj presici obratio se Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport. Navodi kako su u već prvom danu statičari krenuli u procjene objekata škola i vrtića u nadležnosti Grada. Većinom se radi o manjim ili malo većim oštećenjima koja zahtijevaju popravak. “Što se tiče statičke stabilnosti, jedino nam je problematičan objekt Područne škole Dubranec koji je proglašen privremeno neupotrebljivim. Trenutno se radi elaborat procjene u vezi popravka ili će se rušiti.”, govori.

Oštećenja na drugim lokacijama nisu toliko velika, a ravnatelji su dobili naloge da krenu u popravak. “Do 18. siječnja sve škole bi trebale biti u upotrebi osim škole u Dubrancu. Učenici bi se sigurno trebali vratiti u škole.”

Što se tiče vrtića, svi objekti su pregledani, statički su u redu i ispravni. “U Velikoj Mlaki kod stare škole trebamo procijeniti jednu gredu, a u Vukovini i Buševcu su neka veća oštećenja. Vrtići rade.”, zaključuje.

S obzirom na to da smo dobili pitanje u vezi Osnovne škole u Šiljakovini, donosimo odgovor pročelnika. “To je škola u kojoj još nisu bili statičari, ima oštećenja u stanu iznad škole. Statičari će danas ili sutra to pogledati. Rješavamo terene po prioritetima, statičari su zaista od Cerovskog vrha do Veleševca prošli sve što su stigli.”

Objava Sigurno je, učenici bi se trebali moći normalno vratiti u škole pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.