Prijava

Vaša prijava

Stanje u gradu je dobro, prijavljujte i dalje sva oštećenja

['potres', 'potres velika gorica', 'stanje velika gorica']

Danas je održana presica na kojoj je objašnjeno stanje u gradu. Do sada je zaprimljeno mnogo prijava u svim gradskim društvima. Tako je Gradsko stambeno gospodarstvo od početka ovog razdoblja zaprimilo preko 472 poziva i mailova za prijave na stanovima i zajedničkim dijelovima zgrada. “Organizirali smo četiri skupine statičara koji su napravili brze preglede, prema njihovom izvješću možemo reći da su zgrade uporabljive za život.”, govori direktor GSG-a Tomislav Landeka.

Nakon potresa u Zagrebu koji se dogodio u ožujku, proširili su police osiguranja na još 162 zgrade koje su upućene ili će biti do kraja dana prijavljene. “Pronaći ćemo mogućnost da se saniraju štete koje nisu pokrivene policom. No možemo reći da su sve zgrade u redu, no molimo građane da i dalje prijavljuju, a fotografski dokazi su poželjni da što manje možemo izlaziti na teren jer su statičari na terenu stalno.”, govori Landeka i napominje kako će se štete sanirati i biti riješene u najkraćem mogućem roku.

Većina intervencija bili su dimnjaci

Kruno Višić, direktor VG Vodoopskrbe, ispričao nam je kako nisu pretrpljene prevelike štete osim one na dan potresa koja je tog istog dana sanirana. “Ne očekujemo velike kvarove i što se tiče same isporuke, sve je pod kontrolom.”

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, Ivica Maceković, navodi kako su odrađene 192 intervencije i to uz pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društava. U početku su imali nekoliko dizalica koje su poslane na ispomoć u Sisačko-moslavačku županiju, a u Velikoj Gorici su pomogli vatrogasci iz Slovenije. Navodi i kako je veći dio intervencija vezan uz sanaciju dimnjaka.

Objava Stanje u gradu je dobro, prijavljujte i dalje sva oštećenja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.