Prijava

Vaša prijava

Škrinjarić izražava iznimnu zahvalnost stanovnicima i poziva da prijave štetu na domovima

['Božidar Škrinjarić', 'Općina Pokupsko', 'pokupsko potres', 'potres pokupsko']

Prošlo je neko vrijeme od potresa, a u Općini Pokupsko se, kao i u ostatku Hrvatske, nadaju da ga više neće biti. Sada treba prijaviti štete kako bi stanovnici koji imaju srušene i oštećene kuće mogli ostvariti pravo na obnovu. “Pozivam sve koji stanuju na području Općine Pokupsko da dođu u Općinu i prijave štetu. Ponesite sa sobom sve potrebne dokumente poput rješenje o stanju, broj čestice na kojem se nalazi kuća i slično.“, govori nam načelnik općine Božidar Škrinjarić. Navodi i kako su službeno pozvani statičari da izvrše provjeru štete.

Što se tiče starijih osoba ili onih koji iz drugih razloga ne mogu doći do Općine u idućih osam dana, njih će obići djelatnici i stručne osobe koje su poslane na teren i koje pomažu da stanovnici prijave štetu za obnovu. “Za sve informacije stojimo na raspolaganju i kontaktirajte nas ako treba, a možete i doći u Općinu po odgovor.“, dodaje Škrinjarić.

Svi pomažu, potreban građevinski materijal

Za ljude koji su do sada živjeli u kućama koje su sada nesigurne za život, Općina i Ministarstvo osigurali su kamp kućice koje se trenutno postavljaju ili su smješteni u hotele u Velikoj Gorici. “Još uvijek imamo mjesta za smještaj u sigurnim zgradama, ponudila se i Elektra sa svojim prostorom. Nude se i ljudi iz Gorice i šire okolice.“, govori objašnjavajući kako se trenutno radi na postavljanju i spajanju kućica na električnu energiju i vodovodni sistem kako bi se ljudima čim prije osigurao normalan život.

Škrinjarić iznimno zahvaljuje i svim volonterima i stanovnicima koji su dali svoje vrijeme i pomogli, posebice u saniranju šteta na dimnjacima. “Zahvaljujem svim dobrim ljudima s područja naše općine koji su pomagali jedni drugima, koji su se ujedinili i zanemarili svoje poslove i koji su došli pomoći svom susjedu. Uistinu su se pokazali kao prijatelji jedni drugima. Hvala i onima iz susjednih općina i cijele Hrvatske i inozemstva.“, dodaje podsjećajući kako je među prvima u općinu stigla Vlada koja je za Općinu omogućila financijska sredstva na vrijeme.

Za kraj poručuje kako je u Općini trenutno najpotrebniji građevinski materijal. “Kad nas pitaju što trebamo, najviše trebamo građevinskog materijala. Toga najviše i dobivamo, a to se odmah raspodjeljuje. Vodi se evidencija tko nam donira i kome se daje. Pozivam one koji imaju razbijene crijepove da dođu jer će možda pronaći kod nas. Osim crijepa ima građe, letava, daski, nešto što im može pomoći da im kuća ne kisne. Nadam se da više neće biti potresa i da će i ovo zlo proći.

Objava Škrinjarić izražava iznimnu zahvalnost stanovnicima i poziva da prijave štetu na domovima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.