Prijava

Vaša prijava

Ačkar obišao jezero Čiče: “Ne postoji ugroza za Veliku Goricu i okolna naselja”

['jezero Čiče', 'jezero čiče turopoljsko more', 'Krešimir Ačkar', 'udruga jezero čiče turopoljsko more']

Nakon što su iz Udruge jezero Čiče Turopoljsko more poslali otvoreno pismo medijima s upitima o sigurnosti jezera Čiče za grad Veliku Goricu, vd. gradonačelnika Krešimir Ačkar danas ga je obišao.

Iz Udruge su ranije upozoravali na nesigurnost jezera, mogućnost urušavanja, ali i nužnost utvrđivanja stvarnog stanja na jezeru. “U Velikoj Gorici i okolici uočljiva su oštećenja, a ono što nas je jako zabrinulo su novi odroni koji su se desili na jezerima Čiče i Vukovina za vrijeme potresa prošli tjedan. Prema priloženim slikama i svjedočanstvima sa jezera Čiče, odronilo se preko 30 metara obale te je na dnu završila i ribarska kućica.“, navode u svom pismu.

U obilasku se Krešmiru Ačkaru pridružio profesor Željko Arbanas koji ovih dana sa svojim timom radi na sisačkom i petrinjskom području. “Kao što je i profesor Arbanas potvrdio, ne postoji nikakva ugroza za Veliku Goricu i okolna naselja zbog jezera. Upozorenja i ograničenja koja i inače vrijede na jezeru, na snazi su naravno i dalje. Ono što ćemo kao Grad učiniti to je konačno utvrđivanje stvarnog stanja na jezeru, putem nužnih mjerenja i snimanja.”, poručuje vd. gradonačelnika.

Objava Ačkar obišao jezero Čiče: “Ne postoji ugroza za Veliku Goricu i okolna naselja” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.