Prijava

Vaša prijava

FOTO Aktivne žene Buševca pomažu potresom pogođenim obiteljima

['Društvo žena Buševec', 'humanitarna akcija buševec', 'stradali u potresu banovina']

Početkom godine, Društvo Žena Buševec krenulo je s humanitarnim djelovanjem punom parom. Naime, brzo reagirajući, u kratkom periodu skupile su donacije za ljude stradale u potresu. U sklopu akcije donirane su potrepštine poput deka, jastuka, popluna i vreća za spavanje, koje su svoje mjesto našle  u naselju Prnjavorski Čuntić u restoranu Zelena Dolina u kojem se skladište potrepštine za taj dio Banovine.

Neumorne u akcijama pomoći

Nakon što ove vrijedne žene prikupile donacije, ni tu nisu stale. Kako su izvijestile na facebook stranici Društva, u ovoj su akciji kupile su bojler od 80 litara koji je proslijeđen i stavljen u uporabu starijoj gospođi u Strašnik. Uz pomoć predsjednika KUD-a Novo Čiće Stipe Duvnjaka, štednjak na drva koji su također kupile, dobio je svoje mjesto u Petrinji, kao i perilicu rublja mladom bračnom paru sa djetetom iz Siska. Obitelji iz mjesta Sisačka Greda kupljena je kombinirana peć, donacijama su dobavile i trosjed, krevet sa madracem, stol sa četiri stolice, frižider, kuhinju i tepih, a mještani Buševca su donirali tanjure, pribor za jelo, šalice, mikrovalnu, kuhalo i lonce. Obitelji su se od srca zahvalile na pomoći.

Mještani Buševca i okolice su im donirali pelene, dječju hranu, vlažne maramice, higijenske uloške, deterdžent za rublje, mlijeko, odjeću, deke, poplune i jastuke. Jedan dio deka i popluna donirao je DVD Velika Buna, te su te potrepštine dovstavljene potrebitim obiteljima iz Gline.

Pekle su i kolače s Buvljakušama

Podsjećamo, ovog su tjedna zajedno s Humanitarnom udrugom “Buvljakuše” sudjelovale u akciji pečenja kolača za nastradale u potresu iz sela Majske Poljane i okolice. Pripremile su čak 41 paket kolača koji su se dostavljali potrebitima.

Iz Društva žena Buševec pozivaju sve ljude dobre volje, da se priključe donacijama u bilo kojem obliku u kojem je moguće, svaki doprinos je dobrodošao…

– Zahvaljujemo se našim vrijednim i nesebičnim članicama koje su u svom trošku ispekle kolače. Što se tiče donacija i humanitarnog djelovanja za stradale u potresu, naše Društvo žena i dalje neumorno radi, te ovim putem molimo sve ljude koji su u mogućnosti da se priključe donacijama, koje će svoje mjesto naći tamo gdje je u ovom trenutku najpotrebnije – kazale su.

Objava FOTO Aktivne žene Buševca pomažu potresom pogođenim obiteljima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.