Prijava

Vaša prijava

U Gorici mali broj novih slučajeva zaraze, u nedjelju bi se mogle obustaviti neke mjere

['koronavirus', 'nužne epidemiološke mjere']

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije na današnj dan evidentirano je 17599 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 15632 osoba, a 55 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 1912 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer u županiji je oboljelo ukupno 22 osoba, te od gradova u županiji Velika Gorica bilježi pet. Podsjećamo, jučer bilo 37 novih slučajeva, uz napomenu kako i dalje nemamo podatak koliko je osoba testirano, a budući da županijski Zavod za javno zdravstvo i dalje ne komunicira takve informacije.

Još nije poznato hoće li doći do promjena u svezi obustave rada kafića i restorana, čeka se daljnja odluka Vlade. Podsjećamo, nužne epidemiološke mjere stupile su na snagu 21. prosinca i traju do nedjelje, 10. siječnja.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Objava U Gorici mali broj novih slučajeva zaraze, u nedjelju bi se mogle obustaviti neke mjere pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.