Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija: Protiv korone se cijepilo preko tisuću građana

['cijepljenje koronavirus', 'Zagrebačka']

Na području Zagrebačke županije do sada je stiglo je 2625 doza cjepiva, od čega se cijepilo 896 korisnika domova za starije i nemoćne i djelatnika u socijalnoj skrbi te 482 zdravstvena djelatnika na dobrovoljnoj osnovi.

Najveći dnevni broj novooboljelih, njih 450, zabilježen je prije nešto manje od mjesec dana – 12. prosinca prošle godine. Dvotjedna županijska incidencija je trenutno 483 i u značajnom je padu, uzmemo li u obzir da je znala dosezati i brojku veću od 800.

Župan se osvrnuo na trenutnu epidemiološku situaciju u Zagrebačkoj županiji iskazavši svoj stav prema cijepljenju.

– Osobno vjerujem struci koja kaže da je cjepivo pouzdano, ali i da ćemo biti sigurni tek kada se 70 posto stanovnika procijepi. Svi imamo pravo odabrati, ja biram cijepljenje, a nadam se da će to napraviti i naši stanovnici i to u što većem broju – rekao je župan Kožić.

Podsjetimo, od početka pandemije do danas evidentirano je 17599 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a izliječeno je njih 15632.

Objava Zagrebačka županija: Protiv korone se cijepilo preko tisuću građana pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.