Prijava

Vaša prijava

Do sada je u Velikoj Gorici zaprimljeno više od 700 prijava štete

['intervencije vatrogasaca', 'potres', 'štete od potresa', 'Velika Gorica']

Do početka ovog tjedna, samo u Velikoj Gorici i okolnim naseljima prijavljeno je preko – šteta na objektima. Kako saznajemo, većina objekata koji su se trebali sanirati imali su štetu na dimnjacima i krovovima, dok su štete na nosivim zidovima u manjem postotku.

Kako navode iz Grada, tim zadužen za prijavu šteta i obilazak oštećenih građevina je do sada zaprimio više od 700 prijava štete.

Samo do početka tjedna, vatrogasci DVD-a Turopolje su izvršili više od 40 sanacija među kojima su popravci dimnjaka, krovova i stropa. Uz to, izvršili su prijevoze osoba iz Turopolja, Cerovskog vrha, Lukinić brda i Jerebića.

Zagrebačka županija objavila je kako je na području Velike Gorice unutar županije zabilježeno najviše vatrogasnih događaja, i to njih 170 samo s početkom tjedna.

Ujedno, vatrogasci s područja Zagrebačke županije od velikog potresa sustavno borave i na području Petrinje, Gline i Siska. Tako je od 29. prosinca 2020. do 4. siječnja 2021. na izvanrednoj dislokaciji na području Sisačko-moslavačke županije sudjelovalo ukupno 235 vatrogasaca s područja Zagrebačke županije s 53 vozila.

Stožer Civilne zaštite Grada Velike Gorice obavještava sve građane koji su pretrpjeli štetu na svojim objektima da se prijave štete zaprimaju na brojeve telefona 01 6269 900 (centrala), 099 4309 017 i 099 4835 891, te e-mail prijava.stete@gorica.hr.

Objava Do sada je u Velikoj Gorici zaprimljeno više od 700 prijava štete pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.