Prijava

Vaša prijava

VATROGASCI NA TERENU Odradili gotovo 600 intervencija sanacije posljedica potresa

['JVP Velika Gorica', 'potres', 'smž', 'vatrogasne intervencije', 'VZG VG']

U kratkom periodu od jakog potresa 29. prosinca prošle godine, gradska Javna vatrogasna postrojba bila je uvelike angažirana zajedno sa Vatrogasnom zajednicom grada Velike Gorice.

– Odrađena je ukupno 591 intervencija Vatrogasne zajednice, te 203 intervencije s naše strane. Najviše intervencija odnosilo se otklanjanje posljedica potresa koji je zadesio naš kraj a ponajviše uklanjanje objekata koji su prijetili za sigurnost građana i imovine kao što su crijepovi, zidovi i dimnjaci – kazali su iz JVP Velika Gorica.

Aktivnosti u SMŽ

Na području Sisačko-moslavačke županije bili su angažirani dva puta.

– Prvi puta, na Sisačkom korzu dočekali smo razorni potres gdje su naše kolege minutu prije potresa izašle iz košare od autoljestve, te srećom neozljeđeni odmah pohitali u obližnju, gotovo razrušenu zgradu i spasili troje ljudi – nastavili su.

Iz goričke JVP zahvaljuju se svim dobrovoljnim društvima vatrogasne zajednice grada Velike Gorice na pruženoj nesebičnoj pomoći i zajedničkom radu, kao i odličnoj kordinaciji službi na terenu.

Objava VATROGASCI NA TERENU Odradili gotovo 600 intervencija sanacije posljedica potresa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.