Prijava

Vaša prijava

Društvo žena Kurilovec za Letovanić i Glinu u akciji “Žene za žene”

['društvo žena kurilovec', 'snježana dijanežević', 'Udruga OSIT Anđeoska Srčeka Letovanić', 'žene za žene']

Akcija ‘Žene za žene’ pokrenuta je s ciljem podrške ženama potresom pogođenih područja, kako bi ih se osnažilo i podsjetilo na postojanje solidarnosti i empatije, ali i podrške u ovim nezavidnim trenucima.

Akcija pomoći u okolnim naseljima Gline

Gospođa Snježana Dijanežević iz Kurilovca kroz razgovor nam je otkrila kako je kontaktirala Novu TV nakon viđenog priloga o ženi s glinskog područja kojoj je stradalo blago odlučila reagirati i priskočiti u pomoć.

Ljudima u naseljima oko Gline treba higijenskih i prehrambenih potrepština, a pomogu zamjenice gradonačelnika Gline dobile su informaciju gdje točno trebaju ići.

– Bili smo i u Glini te okolnim mjestima, te smo se organizirale i aktivirale kako bi pomoć stigla u prave ruke. Obišle smo žene od kuće do kuće i po zaseocima gdje god smo mogle – otkrila nam je predsjednica Društva žena Kurilovec, Snježana Dijanežević.

Pod dojmom nam otkriva koliko su ljudi tamo skromni, iako sami nemaju opet bi dali nešto od sebe s osmijehom na licu a suznih očiju.

– Ima jako pozitivnih ljudi, poput gospođe kojoj je uginulo sedam ovci, ali se unatoč svemu ojanjila. Uz pomoć KUD-ova Lomnica i Gradići prikupile smo preko dvjesto paketa, potrebe uvijek ima i biti će je dulje vrijeme – kazala je predsjednica Društva žena Kurilovec, Snježana Dijanežević.

Paketi su podijeljeni i u Letovaniću

Foto: Anđeoska srca Letovanić/Facebook

No, ni tu nisu stale. Stupile su u kontakt s gospođom Anitom Detković iz Udruge OSIT Anđeoska Srčeka Letovanić, te su i tamo podijeljeni paketi ‘Žene za žene’, na čemu su iz Udruge izrazito zahvalni i iznenađeni.

– Veliko hvala Društvu žena Kurilovec i građanskoj inicijativi ‘Za tebe Anđele’ na dostavi paketa ‘Žene za žene’. Hvala vam drage žene u ime svih majki, baka, tinejdžerica, članica Udruge OSIT Anđeoska Srčeka Letovanić i onih koje to nisu ali su svejedno naša srčeka – kazale su iz Udruge Anđeoska srca Letovanić.

Ovo je samo jedan od komentara na divnu gestu akcije ‘Žene za žene’:

‘Zahvaljujem u svoje ime, u ime mojih kćerki i unuka, hvala od srca’

Ovo je jedna od onih lijepih ali i motivacijskih priča za sve nas, da se uključimo dajući svoj doprinos, ne samo žena ženi, nego općenito svim ljudima pogođenih područja, a kojima će pomoć i lijepa riječ podrške zasigurno biti itekako potrebna u narednim mjesecima.

Objava Društvo žena Kurilovec za Letovanić i Glinu u akciji “Žene za žene” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.