Prijava

Vaša prijava

12 najstabilnijih poduzetnika Zagrebačke županije je iz Velike Gorice

['izvješće FINA', 'kreditni rejting poduzeža velike gorice', 'poduzetnici poslovanje']

Negativnim utjecajem pandemije koronavirusa najviše su zahvaćeni poduzetnici u turizmu i ugostiteljstvu, a najmanje oni u prerađivačkoj industriji i trgovini – rezultati su to najnovije analize Fine koja je pokazala da u Hrvatskoj 1.251 poduzetnik posluje s minimalnim rizikom od nastupanja statusa neispunjavanja obveza.

Evo tko je imao stabilno poslovanje u Gorici

Prema popisu FINA-e najstabilnijih poduzetnika u RH – poduzetnici s najmanjom vjerojatnosti nastupanja statusa neispunjavanja obveza, svoje je mjesto našlo 12 poduzeća iz Velike Gorice. Tako su TOP tri koji posluju na području  našega grada Lidl Hrvatska d.o.o., ZUBAK GRUPA d.o.o. i Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o.

Svoje su mjesto između ostalih redom našla i poduzeća: Međunarodna zračna luka Zagreb d.d.,  Autokuća – Štarkelj d.o.o., Zrakoplovno-tehnički centar d.d., MZLZ – Zemaljske usluge d.o.o., Spartak d.o.o., Lapor d.o.o., a slijede ih VG Vodoopskrba d.o.o. i VG Čistoća d.o.o., PAHAMA d.o.o.

Struktura stabilnih poduzeća

Među 1.085 najstabilnijih poduzetnika najviše njih posluje u prerađivačkoj industriji – 263, te u trgovini na veliko i malo – 259 poduzetnika. Slijede poduzetnici iz stručnih, znanstvenih i tehničkih djelatnosti (133), potom građevinarstva (87) itd. Struktura prema veličini pokazuje da od najstabilnijih poduzetnika u skupinu mikro poduzetnika ulazi 181, malih je šest, srednjih poduzetnika 715, a velikih 183.

Ova poduzeća nisu aplicirala na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima zbog negativnih učinaka pandemije, a među njima najviše je onih sa sjedištem u Gradu Zagrebu (487), te naša Zagrebačka županija s 81, Istarska sa 65 poduzetnika, Splitsko-dalmatinska sa 64 i Primorsko-goranska županija sa 63 poduzetnika.

Objava 12 najstabilnijih poduzetnika Zagrebačke županije je iz Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.