Prijava

Vaša prijava

Ana Bundalo otvara prvu izložbu apstraktnih slika pod nazivom “2020. – Boje i oblici”

['ana bundalo', 'apstraktna umjetnost', 'izložba', 'POUVG', 'Pučko otvoreno učilište']

2020. godina svima će nam ostati u posebnom sjećanju. Nepovoljna epidemiološka situacija zbog koronavirusa, potresi, zatvaranja, gubitak radnih mjesta.. Sve to imalo je velikog utjecaja na našu svakodnevicu zbog koje smo s iščekivanjem dočekali dolazak nove godine. Dok neki od nje žele pobjeći čim prije, neki su upravo prošlu godinu zabilježili i to umjetničkim radovima.

Jedna od njih je i umjetnica Ana Bundalo, naša sugrađanka koja će u petak, 15. siječnja, u izložbenom prostoru POUVG-a prikazati svoju prvu izložbu pod nazivom “2020. – Boje i oblici”. Kako nam govori, na izložbi će biti predstavljeno 15-ak radova s time da se više radova sastoji od nekoliko platna, to jest, izrađeni su kao diptihu ili triptihu. Veći dio radova nastao je u prošloj godini te prikazuje autoričino doživljavanje tog zanimljivog razdoblja.

Većina slika nastala je u razdoblju kada je epidemiološka situacija malo popuštala, ali sada, kada gledam unazad, u mnogim slikama vidim da su možda podsvjesno došle do izražaja neke stvari koje su se događale. Od onog potresa u trećem mjesecu koji mi je za vrijeme ljeta još bio u podsvijesti te, naravno, epidemiološke situacije u cijelom svijetu. Prilikom stvaranja apstraktne umjetnosti ne ide se s nekim ciljem, ne može se reći unaprijed kako će slika izgledati na kraju, ali sada kada ih gledam u nekima od njih vidim upravo to.”, govori nam autorica.

Radovi koji će biti prikazani na autoricu su prilikom stvaranja imali terapeutski učinak, a tome se nada i kod promatrača. “Vjerujem da iz svega toga možemo izaći jači, da promatranje može djelovati terapeutski – u mom slučaju kroz stvaranje, a i nadam se da će posjetiteljima gledanje radova imati terapeutski učinak. Nisu sve slike mračne, ima tu boje, ali su tu neke stvari prikazane kako sam ih ja proživljavala i sebi olakšavala cijelu godinu.”, zaključuje Ana Bundalo.

Umjetnička djela Ane Bundalo mogu se i kupiti preko njenog Instagram profila, ali i nakon izložbe. Kako nam govori, iako je imala upite i za ove radove, sačuvala ih je kako bi ostvarila izložbu. S obzirom na epidemiološku situaciju sutra neće biti svečanog otvorenja, no uz pridržavanje mjera izložbu je moguće pogledati od petka, 15. siječnja u 18 sati pa sve do 19. siječnja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana (@abundaloart)

Ana Bundalo rođena je 1985.g., živi i radi u Velikoj Gorici, završila je Pravni fakultet u Zagrebu, te radi u Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici, ali onaj živući dio nje izbija u slobodno vrijeme kroz slikanje, crtanje i pisanje. Uživala je stvarajući ove slike, nadamo se da ćete i vi uživati gledajući ih.

Objava Ana Bundalo otvara prvu izložbu apstraktnih slika pod nazivom “2020. – Boje i oblici” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.