Prijava

Vaša prijava

FOTO Kontrolori letenja pomažu stradalima u potresu

['kontrolori leta', 'pomoć u potresu', 'potres']

Brojni potresi koji su pogodili područje Sisačko-moslavačke županije ostavili su velik broj obitelji bez krova nad glavom, a s njima suosjeća i Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja. Već poznati po svom humanitarnom djelovanju i ovog su puta iz solidarnosti i želje da pomognu, osigurali pomoć. Naime, zajedno s Hrvatskom udrugom kontrolora letenja (HUKL) osigurali su potpuno stambeno opremljenu mobilnu kućicu koja će služiti kao novi privremeni dom za obitelj iz Gornjih Mokrica kraj Petrinje.

Željeli smo prvenstveno pomoći obitelji s malom djecom, kako bi im u ovoj teškoj situaciji omogućili barem siguran i miran san dok se njihova kuća ne sanira. Do obitelji smo došli preko učiteljice Maje koja radi u školama u tom području.“, poručio je Krešimir Rakoci, predsjednik HSSKL-a.

Uz HSSKL, identično opremljenu stambenu kućicu donirao je i Hrvatski sindikat prometnih pilota obitelji iz Gline s dvoje djece, a čija je kuća teško oštećena u potresu. Svi zajedno ove su kontejnere dostavili i pomogli ih postaviti.

Objava FOTO Kontrolori letenja pomažu stradalima u potresu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.