Prijava

Vaša prijava

Vojni helikopteri će do petka provoditi obuku na vrlo malim visinama

['obuka helikoptera', 'vojni helikopteri']

Kako javljaju iz Ministarstva obrane RH, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne u Lučkom provodit će obuku u noćnim uvjetima s opremom za noćno letenje do petka, 29. siječnja. Obuka će se provoditi u noćnim uvjetima s opremom za noćno letenje i to na vrlo malim visinama, od razine tla do najviše 100 metara iznad tla. Tijekom provedbe obuke očekuje se pojačana buka koja je uobičajena tijekom letova helikoptera.

Obuka će se provoditi u vremenu od 18:00 do 23:00 sata na nenaseljenim i neosvijetljenim područjima, primjerice iznad šuma ili rijeka, u zapadnom dijelu grada Zagreba te na području Zagrebačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Razlog niskog letenja i obuke je specifičnost NVG opreme koja omogućava posadama helikoptera pri minimalnom noćnom svjetlu uočavanje detalja neophodnih za sigurno letenje kao što su žice dalekovoda, šuma, brežuljci, zgade, podloga za slijetanje.

Uz razumijevanje pojačane osjetljivosti građana na buku uslijed nedavnih potresa, podsjećamo na korisnost koju svi zajedno imamo od helikopterskih sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te molimo građane za strpljenje i razumijevanje tijekom provedbe ove obuke.“, navode iz MORH-a.

Objava Vojni helikopteri će do petka provoditi obuku na vrlo malim visinama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Utorak - izvješće o broju oboljelih do 10 h