Prijava

Vaša prijava

Noć muzeja u Velikoj Gorici uz programe uživo i online

['Galerija Galženica', 'Mogut - Udruga za očuvanje kulturne baštine', 'Muzej Turopolja', 'muzeji', 'Noć muzeja']

Ovog petka, 29. siječnja, u Hrvatskoj se obilježava Noć Muzeja. Zbog specifičnosti ovogodišnjeg obilježavanja veći dio organiziran je u online obliku. U Noć muzeja uključeno je Pučko otvoreno učilište – Galerija Galženica, Muzej Turopolja te Udruga za očuvanje kulturne baštine Mogut. U nastavku donosimo što nas točno očekuje u Velikoj Gorici, uživo i online.

Muzej Turopolja

U Muzeju Turopolja moći ćete od 18 do 21 sat pogledati stalni postav koji prezentira četiri zbirke: etnografsku, povijesnu, arheološku i likovnu zbirku. U isto vrijeme organizirana je i digitalna izložba ”Jučer – danas – sutra”, a radi se o izložbi starih fotografija centra grada Velike Gorice. Bit će ju moguće pogledati u digitalnom obliku na stranici Muzeja Turopolja, na Facebook profilu i na info kiosku ispred same zgrade muzeja.

Od 18 do 21 sat organizirana je i interaktivna prezentacija ”Ulicama moga grada” koja prikazuje priču o povijesti i prošlosti grada Velike. Uz to će biti organizirano kratko vodstvo.

Mogut – Udruga za očuvanje kulturne baštine

Na čitav dan Noći muzeja, od 8 do 23:30 sati možete se uključiti u virtualnu šetnju kroz turopoljski kraj. Prikazuje nekoliko točaka kroz koje se predstavlja usmena predaja i drvna arhitektura turopoljskog kraja.

Galerija Galženica

U Galeriji Galženica se u 18 sati otvara skupna izložba “Nova normalnost: prostori svakodnevnice”. Kako smo najavili, izložba prikazuje šest serija radova domaćih autora na temu utjecaja pandemije koronavirusa i recentnih potresa na društvo i svakodnevni život. Izlagači su ilustratori/ce Tisja Kljaković Braić (Oni u koroni), Hana Tintor (Prve stvari) i Luka Vucić (Usamljeni divovi) te fotografi Darije Petković (Otpusno pismo), Boris Ščitar (Potres na Baniji) i Milan Šabić (Okviri).

Objava Noć muzeja u Velikoj Gorici uz programe uživo i online pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.